Tranby Skolekorps

Aspirantkorpset starter opp 9. oktober

Vi håper alle dere nye aspiranter er godt i gang med spilletimer hos Kulturskolen og at dere nå gleder dere til å bli kjent med de andre musikantene i Aspirantkorpset til Tranby skolekorps. Dere skal nå være aspiranter sammen frem til sommeren. Da avslutter vi korpsåret med at dere er duskebærere på 17. mai og på Kultursleppet i Lierbyen. I juni avslutter vi korpsåret med at vi reiser på en sommertur.

Oppstart for aspirantsamspillet er onsdag 9. oktober kl. 17.30 – 19.00. Vi øver på Hennummarka skole i rød fløy. Det er viktig at alle møter 17.15, slik at vi er spilleklare fra 17.30. Husk å ta med deg instrument og notestativ. Noter som skal spilles får dere av dirigenten.

Det kan etterhvert være lurt å ta med korpsnotene med til spillelærer dersom dere syns de er litt vanskelige.

Dirigenter for Aspirantene er Henriette Borgen, tlf 476 68 664 og Richard Blichfeldt, tlf 996 16 954. Henriette har spilt klarinett i skolekorpset i mange år og hun har også i flere sesonger vært korpsets tamburmajor. Richard spiller også klarinett og har i et par sesonger vært vår juniordirigent.

Det er viktig for dirigentens planlegging av øvelsen at du gir beskjed dersom det er øvelser du ikke kan delta på. Send en SMS til dirigenten eller en mail til info@tranbyskolekorps.net

Aspiranter skal være med på sin aller første korpskonsert allerede torsdag 28. november (datoen bekreftes senere da vi venter på svar fra skolen...). Da skal skolekorpset spille en kortversjon av konserten ‘Tranby skolekorps goes to the movies’ i Tranbyhallen. Konserten starter kl. 11.30 og aspirantene deltar bl.a på låta ‘Byggmester Bob’. Alle barneskolene distriktet er invitert! Mere informasjon om dette kommer!

Sett også av lørdag 30. november fordi da spilles hovedkonserten i Asker Kulturhus. Vi spiller to konserter; en klokken 16.30 og en klokken 19.00. Det blir en lang dag, men det kommer også til å bli veldig morsomt!  Inviter familie, venner og kjente til denne konserten!! Det er igjen ‘Byggmester Bob’ som skal spilles og kanskje kan noen får statistroller dersom det passer... Regissør Anette kommer på øvelsene i november og vil instruere og inspirere!

Vi vil gjerne se aspirantforeldrene av og til, så det er fint om dere stikker innom på øvelsene! Kom gjerne litt tidlig for å hente. Vis barna at dere er interessert - de elsker det! Ta gjerne en tur innom og hør på Junior- og Hovedkorps også. I materialrommet i kjelleren finner dere sannsynligvis flere voksne som vil slå av en prat! Der er det også fulig å få seg en kaffekopp!

All informasjon legges på korpsets nettsider www.tranbyskolekorps.net. Korpset har også egen Facebookside. Lik oss gjerne. Faceboksiden brukes til å legge det ut løpende informasjon på arrangementer osv.

Vi har etablert en foreldrevaktliste for øvelsene til aspirantkorpset høsten 2013. Dette fordi vi vet av erfaring at dirigentene kan trenge noen voksne til å hjelpe seg under øvelsen. Det går på å klargjøre øvingsrommet, hente utstyr eller hjelpe til med å holde ‘ro i rekkene’. Listen finner dere vedlagt. Dersom oppsatt dag ikke passer, oppfordrer vi dere til å bytte innbyrdes.

Her er noen punkter for Foreldrevakten:

 • Oppmøte kl. 17.15
 • Klargjøre rommet (Merk dere hvordan pultene står. Når vi er ferdige må disse tilbake på plass!)
 • Sette ut stoler, 35 stk
 • Sett opp dirigentstativ (står på materialrommet i kjelleren)
 • Hjelpe slagverkerne med å finne fram utstyr
 • Bidra til at alle er klare kl 17.30
 • Hente inn musikantene etter pausen
 • Passe på at det ikke løpes i gangene
 • Passe på at alle ’har det bra’
 • Hjelpe til å rydde når øvelsen er slutt
 • Foreldrevaktene er inne i øvingsrommet under øvelsen!

Vi gleder oss til å se dere på onsdag!

   


Read file
 Foreldrevakt aspirantkorpset Høst-2013